Hjo, 2015 13 juli

Hjo, 2015, 13 juli.             image

We zijn nu al weer vier dagen in Zweden, en het lijkt alsof we nooit zijn weggeweest. Alles is weer zo vertrouwd: de fraaie vergezichten onderweg, de ruimte om ons heen, de zangerige taal en devriendelijke Zweden.

We deden er afgelopen donderdag zo’n elf uur over om Malmö te bereiken. Om en om rijdend konden we lekker opschieten, en het overige verkeer werkte daar prima aan mee. Bij de brug over de Storebaelt was het even spannend. We hebben een tolbadge voor tolbruggen en -tunnels in Scandinavië, maar die was al een paar jaar niet gebruikt. Dus……..: langzaam rijdend naar en door de juiste gate klonk gelukkig de verlossende “piep” en sprong het licht op groen! Zo ook op de Öresundbro tussen Denemarken en Zweden.
Malmö was een prettig weerzien. Jammer genoeg is de camping erg duur (men maakt er geen onderscheid tussen caravan of tent), maar na 1055 km rijden kijk je niet zo nauw.
De stad heeft een groot voetgangersgebied met een enorm aanbod aan winkels. Vooral Elly loopt hier vanwege de vele boutiques en galerieën enorm te genieten (ik ook wel, trouwens). Om bij te komen namen we bij Barista koffie met een heerlijke koek daarbij. En zowaar: ik kon alles in het Zweeds bestellen, en we kregen ook nog wat we wilden hebben…….
Zaterdag reden we naar Hjo, een stad aan het Vättern. Beroemd om zijn originele houten huizen en de jaarlijke “slöjdmässan”, die precies dit weekend wordt gehouden. Een enorm uitgebreide handwerksmarkt, met de meest uiteenlopende huisvlijtprodukten. Je kunt het zo crea niet bedenken, of het is hier te vinden: leren, houten, wollen, katoenen, metalen en stenen uitingen van kunstzinnigheid, maar wel voor prijzen die wij er niet voor over hebben. Wel is alles hier zeer sfeervol en gemoedelijk: goed voor een paar uur vertier.
Maar met dit alles verliezen we ons doel niet uit het oog. Inmiddels hebben we de rugzakken nog een keer herpakt, zodat we er zeker van zijn dat we alles tijdens de komende hike bij ons hebben. Nog een tiental dagen, dan is het zover!
Maar morgen eerst naar Stockholm!!

One thought on “Hjo, 2015 13 juli”

  1. Hallo daar in Zweden, we wensen jullie veel succes met de te lopen afstanden met bijbehorende kampeer activiteiten. We zijn net terug uit Engeland en hebben, voor ons doen, ook veel gelopen. Prachtige omgeving en dragelijke temperaturen. We blijven jullie volgen !
    Groeten Marian en Fred

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: