50

Op een tafel-oppervlak van 85 bij 180 cm ligt alles wat er mee moet op de hikes.
Alles dus, wat ín mijn rugzak moet.
Als ik het allemaal zo zie liggen is het mij een raadsel hoe ik dit er ooit allemaal in heb gekregen, en hoe ik dat nu weer voor elkaar moet krijgen.
Om zoveel mogelijk volume te winnen gebruik ik vacuüm-zakjes, die ook nog eens waterdicht zijn. Op die manier krijg ik alles ingepakt, en dan blijkt het toch allemaal in de rugzak te passen. Met zelfs ruimte over!

Nu nog met de rugzak op pad. 18 kg is niet niets……..

Na de pech van twee maanden geleden, de verzwikte enkel, bleef ik toch last houden. Steeds een zeurende pijn, die niet wilde verdwijnen, en die zelfs erger werd tijdens het lopen. Ik begon toch wat twijfels te krijgen over de goede afloop. 

Noodgedwongen bel ik het Orthopedisch Centrum Rotterdam, waar ik al zo vaak zo goed ben geholpen. En wat krijg ik te horen? “U gebruikt geen hulpmiddelen, dus U bent hier niet op het goede adres. Ik begrijp niet waarom U ons belt. Neemt U maar contact op met uw huisarts”. Huh??

Goed, na enig zoeken op internet kom ik uit bij de praktijk van fysiotherapeute Heleen van der Struis, notabene slechts een paar straten van ons vandaan. Diezelfde middag kan ik al bij haar terecht. Dankzij een aantal deskundige behandelingen en adviezen ben ik gelukkig binnen een paar weken weer goed op weg.

Vol goede moed gaan wij daarop naar Drenthe, waar drie Pieterpad-etappes op mijn programma staan. Door het hevige noodweer daar besluit ik echter niet met de tent te gaan overnachten. Elke dag haalt Elly mij aan het eind van de etappe op, zodat ik op de camping kan bijkomen van de wandeltocht. Op die manier leg ik toch in drie dagen 62 km af. Goede training, maar niet optimaal, want nog steeds ligt die volle rugzak op mij te wachten….

Na een tussendoortje van Hoek van Holland naar Kijkduin, waarbij ik tot op het bot natgeregend raak, en een tocht door de bossen van Amerongen wacht mij een drietal Pieterpad-etappes in Gelderland en Limburg.

Vanaf de camping in Groesbeek ga ik dan eindelijk met de 18 kg op mijn rug uitproberen of alles in orde is.
Tijdens de twee nachten op de tussenliggende campings merk ik dat ik het kamperen nog niet verleerd ben. Binnen een half uur ben ik volledig ingericht. Alles heeft weer zijn vaste plek, zodat ik blindelings weet waar ik het kan vinden. De instant maaltijden smaken uitstekend, het slapen is dankzij het thermo-ondergoed geen enkel probleem en ook het inpakken ’s morgens gaat soepel. Na drie dagen heb in totaal 53 km afgelegd. Vermoeid, maar dat hoort er uiteraard bij. En zeker genoeg om weer even met gepaste trots op terug te kijken.

50!
Vandaag over 50 dagen begint de Fjällräven Classic.
En vandaag over 35 dagen sta ik al aan de start van de Höga Kusten Hike.
Na de ruim achthonderd kilometers die ik inmiddels dit jaar heb afgelegd heb ik het gevoel dat het allemaal wel gaat lukken.

Ik kijk er in elk geval heel erg naar uit!!

5 gedachten over “50”

 1. Altijd weer leuk om die mooie verhalen te lezen. Je weet het , willen is kunnen !! Heel veel plezier en geniet er van. De jongere generatie moet het allemaal nog maar eens doen .

  Liked by 1 persoon

 2. Ha Sicco,

  Leuk die tafel vol spullen! Je denkt inderdaad: past dat wel? Ja dus!
  We wensen je veel succes en natuurlijk plezier!
  We horen in september graag je verhaal live.

  Goede reis samen met Elly!

  Gert en Rita

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s