STILSTAND

Vijfhonderd kilometers.

Als we in Wijk aan Zee een wandeltocht gaan lopen, op 1e Paasdag, zal ik de vijfhonderd kilometergrens passeren. Een gebeurtenis om even stil bij te staan. En dat is dan ook letterlijk wat er gebeurt: door het mulle zand is het een zware tocht. Goed voor de training, maar iets minder voor mijn linker-enkel, als ik ondanks alle voorzichtigheid toch een keer zwik.
Het gevolg is dat ik het een tijdje rustig aan moet doen, zodat de enkel kan herstellen. Dat kost me moeite. Maar wellicht maakt mijn lichaam mij op deze manier duidelijk dat ik beter even pas op de plaats moet houden.

En dan komt álles opeens tot stilstand.

Zomaar, plotsklaps, ineens.

Op maandagavond 9 april moeten we afscheid nemen van Esther, onze nicht. Zij knokte haar leven lang voor wat ze waard was, omdat ze het leven omarmde. Omdat haar leven zo ongelooflijk veel zin had: voor haarzelf, maar zeker ook voor zoveel anderen.
De volgende ochtend laat zij, na 47 jaar, deze wereld achter zich. En daarmee allen die zo dicht bij haar stonden en haar zo liefhadden.

Als door een grauwsluier zien we dat het leven verder gaat.

Binnenkort gaan we de eerste vierdaagse lopen, in de Achterhoek. Daarna volgen wandeltochten en hikes in Nederland en in Zweden.

We kunnen nu niet doen wat we voorheen altijd deden: een kaart sturen naar Esther.
We kunnen haar niet meer op de hoogte houden van onze reizen.

Ik heb niets met religie, en al helemaal niets met kerken.
Maar voor Esther zal ik een kaars branden.

Esther loopt namelijk altijd met me mee!

6 gedachten over “STILSTAND”

 1. Lieve Sicco,
  Niets vermoedend begin ik aan het lezen van je verslag van je wandeltochten en lezen we hoe je schrijft, denkt en vol liefde over onze lieve schat schrijft. Dat kwam even binnen…..
  De kaarsjes die je gaat branden tijdens je wandeltochten zullen jou goed doen maar ook ons, want ook wij zullen de kaartjes gaan missen die jullie altijd naar haar stuurden.
  Wij wensen je mooie tochten toe.
  Liefs van ons, Wim en Nel.

  Liked by 1 persoon

 2. Sicco,
  Wat een mooi en warm stuk heb je geschreven over Esther!
  Goed omdat te delen!
  En wat is wandelen toch fijn om ook na te denken over alles wat ons bezig houdt. En vooral ook het verlies van dierbaren!
  Lieve groet ,
  Rita

  Liked by 1 persoon

 3. Hallo oom van me. Dat zeg ik eigenlijk nooit maar het is het wel zo. Je bent niet van de koude kant maar van de warme kant want voor ons hoor je er als familie helemaal bij. Ik wens je heel veel plezier en rust tijdens je tochten die jij, jullie nog gaan maken en geniet er van. En weet wat in je hart zit draag je altijd bij je elke dag weer. Laat die kaarsjes maar branden voor die lieve schat en alle lieve schatten die we moeten missen. YOU NEVER WALK ALONE !!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s