FJÄLLRÄVEN CLASSIC, EDITIE 2018!

Woensdag 10 januari 2018. Vandaag precies twee maanden geleden.

Ruim op tijd zit ik klaar om in te loggen op de website van de Fjällräven Classic, waar de verkoop van de beschikbare tickets voor de editie 2018 om tien uur gaat beginnen.

Na mijn vorige deelname, in 2014, heb ik me voorgenomen om, als dat maar enigszins mogelijk zou zijn, deze tocht nog een keer te lopen als ik 70 jaar oud zou zijn. En aangezien ik over twee maanden die leeftijd hoop te bereiken, én aangezien ik nog steeds met ongelooflijk veel plezier hike- en wandeltochten onderneem, heb ik besloten me weer in te schrijven.

Enige tijd geleden had ik contact met iemand van de politiebond, die met een eigen groep deelneemt aan de Fjällräven Classic. Hij raadde mij ten sterkste aan om met hen mee te doen, want: “De tickets zijn in no time uitverkocht. Alle kans dat je er naast grijpt, en bij ons weet je zeker dat je mee kunt. Anders moet je wachten tot er tickets geretourneerd worden, en dan nog…..” “Bij ons krijg je wandeltraining, instructies over hoe je je rugzak moet inpakken en wat je mee moet nemen, en er is ten allen tijde verzorging en zonodig hulp onderweg”. Tja, en dat is aan mij, individualist bij uitstek, uiteraard niet besteed.

Om vijf over tien (!), als ik mijn ticket heb betaald en uitgeprint, kan ik beginnen aan de planning voor deze fantastische hike.

Het belangrijkste is de training, en om toe te werken naar een aantal trainingstochten. De Achterhoekse en de Apeldoornse Wandelvierdaagse, elk van 30 km/dag, zijn vlot geregeld. Daarnaast ben ik van plan om twee keer een driedaagse hike te doen, compleet met tent en alles wat daarbij komt kijken. Eén in Drente, en één in Noord Brabant. Daar kan ik mijn uitrusting uitproberen en zonodig aanpassen.

Als ultieme training besluit ik dan ook nog om dit jaar weer aan de Höga Kusten Hike in Zweden mee te doen, twee weken voor de Classic.

Dan is het tijd om een schema te maken voor de trainingen. Van voorgaande jaren weet ik dat ik vooral veel, heel veel kilometers in de benen moet hebben. Vandaar dat ik besluit om in januari te beginnen met 3 x 10 km per week, in februari te vervolgen met 3 x 15 km, waarna ik in maart aan de 20 km-tochten kan beginnen. En tot nog toe werkt dat perfect.

Wandelingen naar Rotterdam, Delft, Schipluiden, Pijnacker, Rijswijk, Leidschendam, en van Hoek van Holland naar Scheveningen: ik ken inmiddels de omgeving als geen ander.

Vorige week kon ik aan de maartse tochten beginnen, en er staat al 325 km op de “teller”.

Een beetje organisatie begint bij mij altijd vanachter mijn bureau, waar ik niet alleen de inschrijvingen voor de tochten regel, maar waar ik ook veel tijd kwijt ben aan het verblijf onderweg. In de Achterhoek, Drenthe en Brabant worden campings uitgezocht, aangeschreven en vastgelegd. en vanwege het feit dat we noodgedwongen in het hoogseizoen door Zweden reizen, regel ik ook daar, waar mogelijk en nodig, de campings, van Kiruna in het uiterste noorden tot Stockholm aan de oostkust. En passant neem ik ook de overtocht van Kiel naar Göteborg vv mee. Wat is het dan geweldig dat we dat tegenwoordig allemaal zelf online kunnen regelen. Ook mijn Zweeds komt alweer aardig van pas.

Nog 160 dagen voor de Fjällräven Classic, 110 kilometers van Nikkaluokta naar Abisko

Het is voor mij niet moeilijk om daar, tijdens de trainingen, in gedachten alweer te zijn. En elke keer heb ik het gevoel dat ik weer thuis ga komen.

Abisko: jag kommer!! (Abisko, ik kom er aan!!!).

Maar morgen eerst maar 20 km door de Loonse en Drunense Duinen. Ook mooi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s