WANDELPERIKELEN

In de rafter (dat is de schuifstok waarmee de luifel vanaf de caravan wordt vastgezet) zit een veer-palletje verborgen. Dit palletje springt op de juiste plek naar buiten, waardoor de stok geborgd wordt. Als-t-ie het doet. Maar hij doet het niet.Goede raad is niet duur, een nieuwe rafter waarschijnlijk wel. We schorten het wandelen op en rijden naar de dichtstbijzijnde outdoorwinkel. Dat wordt de Vrijbuiter in Roden. Na uitleg en uitgebreid zoeken in de magazijnen kunnen we anderhalf uur later met een nieuw rafter-onderdeel voor slechts € 7,50 weer naar de caravan. 

Daar bekijken we de te lopen afstanden. Na het geweldige Openbaar Vervoer in Noord Holland valt het hier in de kop van Overijssel vies tegen. We zouden al minstens twee uur onderweg zijn om aan de start van de volgende etappe te komen, en dan moet je na de finish ook weer terug. Dan gaat er wel erg veel extra tijd in zitten. Daarnaast zit het weer ook niet mee. Het waait hard, en het regent: veel en enthousiast. 

Dus is er flexibilteit nodig, maar dat is niet mijn sterkste eigenschap! 

Na verloop van tijd besluiten we dan toch maar om, ondanks alle voorbereidingen het oorspronkelijke plan helemaal te laten varen. We gaan er een min of meer gewone vakantie van maken, en als we kunnen lopen dat zullen we dat zeker doen.

Na een dag winkelen in Heerenveen en in Meppel gaan we daarom zaterdag naar Een, voor een georganiseerde wandeltocht langs modderige karresporen en over winderige polderwegen. De volgende dag lopen we een schitterende tocht vanuit Wezep door het bos, over de hei, door het prachtige plaatsje Hattem en langs de IJssel naar Zwolle. Een NS-wandeltocht waarbij we dus zelf niets hoeven voor te bereiden. We moeten wel regelmatig de route controleren, want er staan soms zoveel pijlen dat je gemakkelijk de verkeerde richting op gaat.

En dan gaan de voeten van Elly wat tegenstribbelen. Dus gaan we maandag naar Bever in Zwolle, om te zien of daar iets aan te doen is. Na een uitgebreid en deskundig advies schaffen we een paar nieuwe, dempende inlegzooltjes aan. En de volgende dag, tijdens het lopen van een NS-wandeltocht rondom Steenwijk, loopt ze inderdaad met minder pijn!! 

Dan is het weer tijd om te verkassen: van Camping Oltenbarg (een zéér minimalistische camping in Wanneperveen) naar Camping de Tjasker in Wijckel. Wat een verschil: hier hebben ze wél verwarmd sanitair, en dat wordt ook nog eens elke dag schoongemaakt. Het heeft echter de afgelopen dagen zoveel geregend dat verschillende plekken op de camping nog niet toegankelijk zijn. 

Vanwege de drassigheid en de weersvooruitzichten voelen we ons de komende dagen gebonden aan de camping en aan stedenbezoek. Reden genoeg om zaterdag nog een keer bij de Vrijbuiter in Roden langs te gaan. Daar organiseert men namelijk een uitgebreide wandelmarkt. Elly neemt de gelegenheid te baat om een scan van haar voeten te laten maken. Haar wordt geadviseerd om thuis een afspraak bij de podoloog te maken voor nieuwe aangepaste inlegzolen. Tot die tijd kan ze goed vooruit met de pas gekochte zooltjes.

Na een dag van opruimen en schoonmaken kunnen we maandag dan toch weer aan de wandel. Door Wijckel, Balk en Sondel komen we zowaar nog een keer op het Zuiderzeepad terecht. Een mooie afsluiting van een wandelvakantie die totaal anders verlopen is dan we verwacht hadden, hoewel we toch nog 60 km. gewandeld hebben!

Er wachten gelukkig nog twee Vierdaagsen. Begin mei in de Achterhoek en eind mei in en rond Diever. Alle gelegenheid dus om alsnog het benodigde aantal kilometers in de benen te krijgen.

One thought on “WANDELPERIKELEN”

  1. Hallo stevige doorstappers ! Gelukkig dat het met de blessures meevalt en dat medische hulp uitkomst heeft geboden. Wij hebben de afgelopen drie dagen in Madrid, ook een leuke bestemming, elke dag zo’n 10 kilometer gelopen. Voor ons is dat erg veel. Maar wel veel gezien.
    Succes verder met de voorbereidingen ! Marian en Fred

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s