Voorbereidingen…..

2016, 25 maart.
In gedachten zie ik me weer voor de computer zitten, op 7 januari. Om elf uur opende de online inschrijving voor de Fjällraven Clässic Denmark, en ik wilde er zeker van zijn dat we ons op tijd zouden aanmelden. Het was weer een euforisch moment toen dat ook daadwerkelijk lukte!
Wat kun je nog doen, als je het afgelopen jaar de Höga Kusten Hike en een gedeelte van S:t Olavsleden hebt gelopen? Hoe vind je een nieuwe uitdaging, die ook nog eens leuk is om te doen?

Bij het zoeken naar andere wandeltochten (minder zwaar dan de Höga Kusten Hike…..) kwamen we min of meer per ongeluk terecht op de site van de Fjällräven Classic Denmark. Een driedaagse hike van 75 km in totaal. In Denemarken, door een landschap vergelijkbaar met Zuid Limburg. Informatie op de bijbehorende forum-pagina was snel gevonden, en toen waren we eigenlijk al “verkocht”.
Drie dagen lopen, 25 km per dag: daar moet wel weer voor getraind worden! Onze winterstop was in september al begonnen, en toen we halverwege februari onze eerste 15 km wandeling gingen doen was dat goed te merken!! 

We besloten om op de verschillende wandel- en vakantiebeurzen eens rond te vragen naar mogelijke trainingstochten. En daarmee haalden we ons heel wat op de hals. Wat een enorme hoeveelheid tochten zijn er te lopen: Vierdaagsen, Driedaagsen, binnen- en buitenland, te veel om op te noemen, maar……. de meesten, zo niet alle, worden aangeboden met vervoer, verblijf, maaltijden, lunchpakketten en bagagevervoer. En dat willen we niet! Wij willen het zelf doen!
Uiteindelijk kwamen we terecht bij een Lange Afstands Wandeltocht die we ook op eigen gelegenheid kunnen lopen: het Zuiderzeepad. Ooit fietsten we rondom het IJsselmeer; het zou mooi zijn om dat nu eens lopend te doen.
En nu zijn we zover dat we aan deze LAW kunnen beginnen. We hebben onze eigen etappes samengesteld; alle aanrijd-routes met auto en openbaar vervoer zijn gecheckt en de campings waar we met de caravan zullen overnachten zijn besproken. 
Maandag 28 maart beginnen we aan de 400 km lange tocht.

We hebben er ongelooflijk veel zin in.
En de Fjällräven Classic Denmark? Over ruim twaalf weken is het zover. We hopen dat we dan met onze training voldoende conditie hebben opgebouwd om ook daar van te kunnen genieten.

One thought on “Voorbereidingen…..”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s