De laatste voorbereidingen.

De laatste voorbereidingen.

Je kunt je toch niet voorstellen dat je je tanden stukbijt op en tijdens de voorbereidingen van een hike. Maar mij lukt het. Na een onvermijdelijk bezoek aan een “tandtekniker” in Örnsköldsvik is het dan ook weer zeer positief om met mijn mond vol tanden te staan!
We zijn nu op de camping vlakbij Friluftsbyn, de start van de Höga Kusten Hike.
Hier ervaar je meteen weer de gemoedelijkheid van de Zweden. Op het bord bij de ingang van de camping staat te lezen: “Beste gast. Wees zo vrij een plek voor uw caravan, camper of tent uit te zoeken. In de loop van de avond kom ik wel even langs om U in the checken en af te rekenen”!
We hebben gekozen voor een plek met uitzicht op een uitloper van Skuleberget, de 600 meter hoge berg die we a.s. zaterdag weer moeten “bedwingen”.
We zijn de eersten van de hikers die op het veld staan, maar dat duurt niet lang. In de loop van de week komen er steeds meer binnen.
Het is een bijzondere ervaring om kennis te maken met mensen die we het afgelopen jaar al via een Facebook-groep kennen. Mensen die op ons af komen en ons begroeten met: “Jullie zijn Sicco en Elly. Ik ken jullie van Facebook!” Dat overkomt ons verschillende keren, met mensen uit Nederland, maar ook uit België, Zweden, Denemarken, Engeland en Amerika.
We ontmoeten ook mensen die we vorig jaar tijdens onze eerste Höga Kusten Hike hebben leren kennen, zoals bijvoorbeeld de familie Bäck uit Finland. Op deze manier begint de Hike als een hartverwarmende reünie!
Intussen houden we wel in de gaten dat we morgen moeten gaan lopen. Vandaag waren we druk bezig om de rugzakken te herpakken en om te controleren of we alles wat we echt nodig hebben ook daadwerkelijk hebben ingepakt. Vanwege de weersvooruitzichten gaan in elk geval regenkleding en thermo ondergoed mee.
Morgenochtend krijgen we bij vertrek de maaltijden (vriesdroog maaltijden, waar enkel heet water aan toegevoegd hoeft te worden), gastankjes, snacks en de routekaart mee. Wat dat betreft is deze Hike bijzonder goed georganiseerd.
Vanavond is er een kennismakings-party bij Friluftsbyn. Een mooie gelegenheid om iedereen die vandaag laat aankomt te verwelkomen. Daar zullen we ook horen hoe laat we morgenochtend precies zullen vertrekken.
De auto staat voor drie dagen op de parkeerplaats; de rugzakken liggen voor zover mogelijk ingepakt klaar.
Morgenochtend rond een uur of zeven breken we de tent op en dan kunnen we eindelijk op weg voor onze tweede Höga Kusten Hike.
We zijn er klaar voor!

7 gedachten over “De laatste voorbereidingen.”

  1. Dat klinkt als een mooie en goede voorbereiding! Heel veel succes en vooral veel plezier tijdens de hike; we denken aan jullie!!! Liefs van ons!

    Like

  2. Lieve Sicco en Elly, aan jullie voorbereiding zal het niet liggen. Ik wens jullie een onvergetelijk mooie ervaring toe. Heel veel plezier en succes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s